Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Seriál Ententýky: Dítě změní všechno, i vás

7. 09. 2012 | Ententýky díly
Seriál Ententýky můžete sledovat od 5.9. 2012 vždy ve 20:00 na ČT1. Seriál ze života, kterému nechybí radost, humor a hlavně život sám. Původní seriál České televize Ententýky řeší partnerské a rodičovské vztahy z pohledu dnešní mladé a střední generace.

S nadsázkou a humorem se seriál Ententýky nebojí dotknout i vážnějších životních problémů, jako jsou např. střídavá péče o děti, jejichž rodiče se rozešli, potíže matek, které  vychovávají dítě samy a nemohou najít partnera, vztahy s ženatými nebo vdanými, posedlost zdravým životním stylem a honba za vším, co má nálepku „BIO“, ale i sex, kterého je v seriálu Ententýky buď málo, nebo je jiný, než si představujeme.

Seriál EntentýkyCílem tvůrců seriálu Ententýky bylo co možná nejvíce vytěžit témata, která řeší typičtí zástupci střední generace současnosti. Významnou roli v seriálu Ententýky proto hrají děti, které se stávají svéráznými hybateli děje. „Věřím, že jsme vytvořili seriál, kde děti nejsou jen roztomilou kulisou, nebo zdrojem pobavení, ale – stejně jako je tomu v reálném životě – jsou středobodem světa dospělých,“ říká scenáristka seriálu Ententýky Lucie Konečná.

Znají se z pískoviště – Ute, Barbora, Johana, Arnoštka, Nikol a odvážný rocker Franta, který se nestydí přebalit dítě a zůstat s dcerou na rodičovské dovolené. „Každá z hrdinek má svůj dramatický příběh, který je doslova opsán ze života, takže je velká pravděpodobnost, že se v něm diváci najdou,“ říká producent seriálu Ententýky  Pavel Anděl. Ute miluje otce svého dítěte, který ale žije s jinou ženou, zatímco ona stále bydlí se svým bývalým „skorotchánem“ Broukem.

Arnoštka s manželem bydlí ve společné domácnosti se svými svéráznými rodiči, ujíždí na internetových diskusích a nejrůznějších mateřských serverech. Tahle kombinace jí ale málem stojí manželství. Barbora, která je zase posedlá „bioživotem“, žije s muzikantem Frantou a ze všech sil se snaží nepřiznat sama sobě ani svému partnerovi, kdo je skutečným otcem jejich maličké dcery. Pravda ji v seriálu Ententýky ale stejně doběhne.

Johana dlouho odmítá lásku, která podle ní jde vždy ruku v ruce se závislostí, aby nakonec zjistila, že sex oproštěný od citů pro ni také není to pravé. Bývalá modelka Nikol pak z celého srdce touží po dítěti, ale nedaří se jí otěhotnět.

Seriál EntentýkyŽivotem svých kamarádek a jejich partnerů diváky provede Ute, která vnitřním hlasem některé situace trefně glosuje, čímž se do vyprávění dostává nový prvek, přinášející humor a nadhled,“ prozrazuje spoluautorka a dramaturgyně seriálu Ententýky Magdaléna Turnovská a dodává: „Autorka Lucie Konečná napsala dialogy s mimořádnou lehkostí, vtipem a smyslem pro pointu.  Nejen ženské, ale i mužské postavy jsou mimořádně sympatické. Věřím, že si je diváci oblíbí a mnohdy se s nimi i zcela ztotožní.“

Originálním prvkem je interaktivnost seriálu Ententýky. Ute totiž založila blog www.jsemvtom.cz, který plní svými články a diváci se už teď na něj mohou dostat a diskutovat tam o všem, co přináší život, potažmo seriál. Hudbu k seriálu složila populární kapela Chinaski, která se kromě úvodní písně
do seriálu vtiskla i tím, že si v něm přímo zahrála sama sebe.

Herecké obsazení seriálu Ententýky:


Ute Zikmundová – Jitka Schneiderová
Arnoštka Veselá – Kristýna Kociánová
Barbora Melíšková – Zuzana Kajnarová - Říčařová
Johana Márová – Lucie Zedníčková
Viktor Brouk – Filip Blažek
Nikol Fajmonová – Kateřina Hrachovcová - Herčíková
Kateřina Hrachovcová
Břéťa Veselý – Filip Čapka
Franta Chrpa – Martin Písařík
Petr Melíšek – Robert Jašków
Tomáš Sejkora – Martin Kraus
Majk Fajmon – Petr Čtvrtníček
Vilém Brouk – Oldřich Vízner
Babička Luisa – Vlasta Peterková
Marie a Arnošt Smutní – Jitka
Sedláčková, Miroslav Táborský
Veronika Jirousová – Jana Pidrmanová
Libor Lamač – Tomáš Matonoha
Šéfredaktor Daneš – Aleš Procházka

Nový seriál Ententýky můžete sledovat od 5. 9.
vždy ve 20:00 na ČT1


Zdroj, foto: Česká televize

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !